Compare me you



Dari kecil aku dah terbiasa dibanding-bandingkan dengan bentuk fizikal tubuh badan. Well,semua orang tahu kalau badan gempal tu memang selalu kena jadi "bahan" lawak,kena compare dengan adik beradik atau saudara-mara yang lain. Bila dah dari kecil dah biasa dengan benda tu lama-lama situasi compare me you tu dah jadi biasa.Lali lah

Tiada manusia pun yang suka dibanding-bandingkan.Tak kisah la dari segi tubuh badan,akademik,gaji,kedudukan and so on.
Sebab mana ada manusia yang sama even twins pun ada perbezaannya.
Setiap manusia dilahirkan ada keistimewaan dan kelemahan masing-masing.
Allah dah kurniakan habuan masing-masing,Rezeki masing-masing.
Dan setiap manusia itu saling melengkapi.



So bila dah besar,bila kena hadap situasi macam tu dah boleh senyum,calm dan main redah ja.

Sudah biasa.tiada perasaan,Yeah cool.

2 comments:

Mai Radhiallah said...

bergurau dengan attack fizikal ni boleh buttheart kau tau. Warna kulit misalnya.

si ngokngek said...

ha'aa tau xpa.tapi itu jugak manusia yang selalu mainkan.tapi aku dari kecik jd mcm terbiasa sudah.hahaa