best kew bercinta...

assalamualaikum cinta..haha
apakehal lar aku niy kan..dah macam kena mabuk-mabuk..grrr..hang jangan kang-kang pok cik zemi kat umah tue marah kang..menggatal ja kerjanya..hehe

saja lar aku nak buat entri niy,korang biasa lalui zaman tingkatan tiga tak??eh jap2 korang bercinta monyet-monyet umur berapa...okey lar tak nak busybody..

muka dak2 bercinta gini arrr..sengih sorang2
umur aku sekarang 15 tahun eh tingkatan tiga lar kan..kan derm!!..aku tak tahu lar napa ek..kengkawan aku yang sama umur dengan aku nih kan..semuanya tengah syok bercinta,then aku yang jadi teropong antarabangsa macam zubir niy jadi pendengar setia ja lar..aku rasa kan maybe masa umur 15 niy hormon yang menggatal tue keluar kowt macam monyet gatal-gatal..eh yang tengah fall in love jangan terasa aku melawak jek...bila aku tanya kawan aku best ka korang bercinta???konfem lar cakap best..kalau tak best awal2 lagi clash kan..~~so kalau aku yang single-mingle cakap tak best couple..konfem ramai yang akan buat muka tah pa pa..nak tunjuk mogok..

tapi kelmarin dulu-dulu aku baca paper star..n tittle article tue tulis lonely n in love..baca tak??konfem tak baca kan..article menceritakan tentang perbezaan orang yang couple n single..memang aku setuju 100% kt penulis article tue..penulis tue tulis orang yang bercinta nie lebih senang dapat penyakit,akan sering muram dan sebenarnya orang yang bercinta niy tahap kesunyian lebih tinggi sebab bila pasangan dia tinggalkan @ pinggirkan dia so dia akan terus rasa kesunyian..waa bila baca article tue macam hazab ja bercinta nie terus aku cancel nak bercinta-cintun baru ja ingat nak ngorat abang tiket bas..derm!! haha...tapi aku tengok kawan aku happy ja..ceria semacam buat math pun boleh sengih-sengih....so betul lar orang cakap bercinta nie ada pahit dan manis..so apa korang rasa..best kew bercinta???jangan sampai bunuh diri stress sudaa~~okey bai..

lots of love:ngok ngek//

8 comments:

Qaseh dalia adelia said...

BERCINTA NI ADA MANIS ADA PAHIT .. KALAU PAHIT TU KDG2 BUATKAN SERIK .. TIME MANIS PULAK RASA MACAM BERTERBANGAN JE ECEH ,, TAPI TIME BERCINTA NI LAH SYAITAN PLG SUKA

KAMIHIDUP said...

sokong qaseh!

si ngokngek said...

@Qaseh dalia adelia:waaa boleh jadikan panduan sebelum bercinta..grr..hehe


@KAMIHIDUP:sokong saya tak???hahaa

kAmi dAn mEreKa said...

mula2 seronok lah,
bila dah sampai satu tahap yg masing2 da bosan,
kalau tak pandai kontrol mmg hambar la hubungan tu. =)

Cik TeN10 said...

"cinta monyet" selalunya utk seronok2 je.. da bosan > clash > trus cri yg baru..

ada pahit ada manisnya.. tp suatu pengalaman yg indah.. yg pahit itu menjadi pengajaran yg mematangkan diri..yg manis itu disimpan sbg kenangan indah :)

si ngokngek said...

@cik ten10:eh bunyi macam biasa putus cinta ja..haha,okeh thanks

Cik TeN10 said...

tak banyak.. 5 kali jekk.. kihkih

si ngokngek said...

waaa..banyaknya peminat..hahaha