2 days FULL

::assalamualaikum::
entry kali nie nak cerita tentang 2 hari yang FULL  from Wed~Thursday dengan pelbagai teknik such as cara nak mengorat,meminang n pelbagai lah..hehehe percaya ka??tipu lah
sebenarnya 2 hari FULL teknik menjawab soalan.ini blog budak sekolah,so menyingkap agenda disekolah..kalau yang dah tua nak ingat pasal sekolah sila.sila lar baca..hehe~~

TEKNIK MENJAWAB SOALAN dengar ja konfem boring,rileks rileks gua ada camera..so sambil cerita sambil layan picture okeh..

FIRST DAY:wednesday
awal-awal pagi dah kena marah sebab angkat meja n kerusi lambat...haish benggang gak lar,baru sambil dah kena marah.okeh ignore ja..selalunya kalau ada motivasi gini kita buat dalam dewan..tapi sebab dewan diguna oleh form 4 and lower six..cara menjawab teknik sejarah and geografi..masa sejarah tue memang confirm lah kepala letak atas meja..


MALAM:
sebenarnya teknik menjawab waktu malam nie tak wajib pun untuk kita yang tak terpilih,ada sesetengah ja yang wajib pergi,tapi sebab banyak tempat kosong so kita kan VVIP,baik dengan cikgu awal-awal lagi cikgu dah offer..best sangat banyak juga yang dapat sebab nie teknik menjawab MATH,aku kan lemah tahap kritikal so dah tentu pergi nak tambah kan ilmu..cee ayat pasrah.

::budak-budak kelas arab::
aku datang lambat skit memang kalut sebab kena pergi awal sepatutnya start pukul 8.30 tp ada masaalah teknikal mula lah pukul 8.40.semua geng budak kelas arab pakai baju kurung..haish ada gak lar malu tapi tak kisah,kita pun ada geng baju t-shirt..hahaha

okeh,then mula lah teknik tue..hehe
yang nie soalan kacang ja,sebab tue tak berapa nak tumpu..orang depan semua khusyuk,aku ja kowt geges snap sana sini hahha..

..nie semua classmate aku..
dan bila dapat soalan yang susah
tengok budak tudung biru tuh..hambek first cakap soalan macam kacang,then bila buat angles tahu susah..sampai orang curik-curik snap pun tak sempat buat peacee..hehe..
teknik menjawab nie sampai pukul 11.30.memang karam kepala otak cuba kira berapa jam,wah memang pecah rekod truthly aku bgtaw first time aku study math lama begini..hahaha
lastly dapat jugak jumpa izaty..haha.

memang banyak ilmu yang dapat,yang tak dapat pergi tue memang ada ruginya jugak,tapi yang penting practice manyak-manyak,okeh..practice make perfect..

Second DAY:thursday
hari kedua.memang best sbb boleh rehatkan kepala otak,kusut sangat rasa letih yang malam tue..haha~~
hari khamis tue kita belajar cara menjawab science and english,then waktu english paling best sbb dapat tengok The Phantom of the Opera maybe ramai tak tahu kowt,sbb movie nie berkaitan novel tingkatan 2 untuk negeri utara ja kowt,aku kan orang KEDAH..haha
bila dah tengok movie tue baru faham ceritanya,sapa yang rajin tue tengoklah bcoz ia ada sisipkan pasal percintaan erik dengan christine daae tapi cinta Christine untuk Raoul..kalau aku nak cerita memang boleh tapi terlalu panjang..aku suka lagu for movie nie>>nightwish-the phantom of the opera<<
In sleep He sang to me
In Dreams He Came
The Voice which calls to me
And speaks my name
And do i dream again
For now i find
The phantom of the opera
is there inside my mind

..okey papai,baru nak lunch...
thanks sudi baca..

2 comments:

Santri T.P.I.N.I said...

salam kunjungan...wah rajinnya belajar. terima kasih sbb sydu jenguk2 blog sy...

si ngokngek said...

@santri:waalaikumussalam..hehe..