terbakar bersama CUPCAKES

.assalamualaikum.
buat apa tue..buat apa tue..dh masak untuk makan malam..kehkehkeh..~~aku sekarang dh nak menjadi wanita sejati tahu.dah pandai masak gitu..baru belajar tadi kt sekolah.ececeh first time buat cupcakes nak megah lar konon..arghh sukahatilah ada aku kesah hangpa nak cakap pa.Hari nie memang besh larh,first time aku pegang benda-benda lah nak buat cupcakes apa ntah..sedap oii.First time bila tengok tepung segala macam atas meja excited gila.tapi takda larh extreme sampai guna sukatan sendiri,semua cikgu dah urus cuma nak gaul-gaul then masuk dalam cup,finally bakar.Best larh tadi terkantoi larh bila cikgu suruh pasang gas tak reti haish rasa malu jek.kihkih.
gambar 000:jiran sebelah
nampak tak..nampak tak gambar 000..gitu lah buatnya kacau-kacau sampai kembang,then masukkan tepung sikit demi sedikit lepas tue masukkan dalam cupnya..hehe


finally..bakar masukkan dalam oven,kitaorang men agak-agak ja sbb oven sekolah takda set masa..so lepas letak dalam oven semua tunggu jek takut HANGIT

nie antara yang hangit..kehkeh:)tue lar sembang lagik
tadaa~siap sudaa..then masa untuk hias-menghias pulak..time tue macam-macam larh idea tapi bila dah dapat coklat untk d'prett prett mula lar ketaq takut meleless..hihihi..ada jugak yang lakar nama boyfriend haish..bila tanya perlu ka tulis nama bf atas kek..diorang cakap perlu sebab lepas makan kek masuk perut nanti berak cari lain..kehkeh..kuanghajo kan!!

prett-prett tekan lagi..lagi..
I=Izzaty U=Umie Q=me
tahu hodoh jangan gelak..aku yang tulis sorry tangan parkinson skit sbb tue jadi gitu..hmm
okeh!!settle masaalah..siap complete DONE!!..tunggu nak ngap..ngap ja


okeh bye~~nak pergi tusyen dulu

12 comments:

ishiko said...

huhuu.. da pandai nnty try kat rumah plk ^^

CikHaniBhulat said...

comel...xpandai nak buat cup cake..g pon xcreative.

daa veelynnda said...

weyhhhh...xda gmbaq aq p0wn ????? sedihhhh....sob ! sob ! :'(

si ngokngek said...

ishiko:kehkehkeh..pandai gak lar kacang ja..a'a confirm nak try buat sendiri

si ngokngek said...

Cik Hani Bhulat:alar senang ja...lg senang dari kek biasa..bab kreatif tak jadi masaalah aih..try dulu nanti mesti rasa nak buat lg

si ngokngek said...

Daaveelynnda:kehkeh..sorry internet slow tak dan nak upload banyak..aku upload yg penting2 ja..hehehe

daa veelynnda said...

ceh ! aq x penting la noh ??? x pa ag ! :P

si ngokngek said...

alar u nie kan...suka kan buat i serba salah..menyampah taw..eiiii..aku cekik kang..heeee

izzati sansviera said...

alar.. relax la vee.. nanti next task.. kita upload gmbar ko ek.. hahaha

si ngokngek said...

@izzati sansviera:hekhek..betol2 nanti nak buat kek pulak.kan..nanti aku tempek besaw2 pic lynn

tomatokering :) said...

dah lah tgh puasa . sobsob . sampai hati ><

si ngokngek said...

@tomato kering:kehkeh..sorry2..sabo yer...banyak bersabar dapat pahala..hee