Holiday hang,aku cancel

 mana nak pergi cuti nie,

tahun yg panas mmg tak tahan duk rumah on9 fb ja,sbb kawan yang takberapa nk hiphop memenuhkan timeline aku dgn result,hadoi..
dengan kadar segera aku membawa diri..
memanjat anak tangga aifel..aifel boleh panjat ka??
dgn tiket Rm 3.00 pergi balik aku boleh bercuti,hangpa tau aku cuti mana,jengggg~~

LIBRARY SEKOLAH..haha
tempat strategik nak cari ketenang,actually takda tenang mana cuma terpaksa pergi sbb bertugas time cuti..sapa cakap jd librarian boring,nk tahu satu secret..

menjadi seorang librarian untung..
  1.  boleh usha-usha abang-abang senior baca buku..cari buku,nak pinjam buku,paling best dapat eyes contact gitu..huargghhh
  2. boleh carik bakal suami yang rajin baca buku,nnti lepas kawen boleh lar dia bacakan story book sebelum tidur,hahaha
  3. boleh buat dokumentari tentang couple-couple berjaya,wahaha tahap takda kerja..
  4. boleh dapat novel terbaru(tp takda lar selalu dpt,kakak form-6 yang slalu balon dulu)
  5. boleh kuruskan badan(tp tak kurus pun)
tugas librarian senang ja

FIRST:
CARI SAMPAH
Second:
Buat Sampah


Third:
Koyak Sampah

Fourth:
Masukkan Sampah dalam Tong Sampah
tong sampah library mmg cantik
tengok bertapa senangnya jadi librarian,haha..
harap jgn menyampah entry sampah nie sudah lar,heee~~
actually tadi aku bertugas bahagian process newspaper
esok kena pergi lagi,maybe acara panjat memajat pulak,weee
what love searching for
part paling best,pemandangan sini mmg nyaman,betol-betol depan library..
faktab:
librarian tak semenyampah pengawas sekolah,yg mencatit nama orang membabi buta..opss
kbai,kang ngarut lebih-lebih kena saman pulak,good night

p/s:sorry aku takdapat nk follower hangpa balik,internet lembab mcm siput babi..jgn marah aku marah siput okey,hee



15 comments:

AmirFX said...

Macam skolah SMK Santubong jak... Betul ka?

Aqiim said...

manjanya..
sblum tido nak kena bcakan story book dulu ye..
hahaha

LAici KAng Ais said...

haha.nape buang?kan leh jual balik

Anum said...

salam perkenalan
nice blog

kura said...

amboi. kutuk pengawas ni....... tak apa, gua setuju. hahaha

E F F pon boley said...

sipur? natang apa tuh. sipur pun boleyy ann.
kahkah.
gurauu

E F F pon boley said...

tapi suwit plak bab bacakan story book tu. auww~
:P

Rtp Farra Arisha said...

hehe, at least you do the good things in a day..keep it up!

si ngokngek said...

@amir:tak lah,sekolah baling,kedah

si ngokngek said...

@aqim:haha,sja gegedik,kihkihkih

si ngokngek said...

@laici:haha,tue yg bekas gunting,pakcik library ckp suruh buang,hee

si ngokngek said...

@anum:salam perkenalan,hee thanks

si ngokngek said...

@kura:huaaa~~

si ngokngek said...

EFF:*typo siput lah,haha

si ngokngek said...

@RTP:ha'a,hilang lar boring tuh