Story Aku & Lagu

Assalamualaikum semua!! happy weekend day~~
lama ohoi tak hupdate,actually broadband line jiwa kacau skit*ahaks
sebelum aku memulakan hajat,nk wish dlu SELAMAT PENGANTIN BARU buat yang nk kawen,dah kawen atau terkawen #eh..
tengahari tadi aku ikut mak pergi wedding,hamboi semua angkut DSLR,tayang-tayang depan mata..*teringin rasa nk ragut,huih
aku terdengar pengantin lelaki nie ckp kt kawan dia teman sebantal,sebelum tue ada dgr geng lelaki tue gelak..ish advanced betoi pengantin tue..apa-2 pun be HAPPY oke,selamat datang ke fasa baru..heee
                    ***
back to the STORY AKU & LAGU by GENG FIQRA,kalau sesapa nk join masih sempat lagi,expired date 26/12/12<--esuk...nie merupakan aktiviti ke-lima..punya lah lama aku join GENG nih tp nie first time aku ikut aktiviti nih...ahliderhaka namanya nih!!heee

wajib letak kad identiti dlu..haha
story aku dan lagu,aku bukan komposer yang tulis lirik yang ada cerita yang tersirat kan..aku cuma pendengar tp setiap lagu tue ada maknakan..one songs yang bermakna dan aku takkan lupa TWINKLE-TWINKLE LITTLE STAR..mesti ramai yang ckp lagu nie haprakkan..truely aku habaq hang lagu nie mmg haprak,hapak...but not in my heart....aku pernah nyanyi lagu nie kat sekolah,ya masa tgh tension-tension duk dlm lab,class..partner sebelah aku gelak,klau nk tahu partner aku nie jenis yg girly bercouple apa mcm so tak layan lar lagu twinkle-2..budget layan relaku pujuk,faizal tahir -sampai syurga.pernah jgak offer lagu dadali,hadoi.mmg lar lirik camtue best puitis bagai sampai geli gegendang telinga..huih

tp pernah tak terfikir ada satu lesson kt lagu nih..

"Up above the world so high,like a diamond in the sky
- sja hightlightkan "diamond",permata..cuba fikir kekerlapan bintang yang paling kecil tp boleh jd seperti permata dilangit,...its mean cukup jd yang plg kecil,tp bersinar dgn kegagahan,harga tersendiri..walaupon orang skrg nk melonjakkan diri perlukan populariti,for me just be yourself lar*ahaks..

"then the traveler in the dark,thank you for your tiny spark"
tinnyspark(bunga api yg kecil)-biarkan pemberian tue kecil,tp cukup untk beri orang sekeliling bahagia..heee

sepatutnya takda lar detail mcm nie,tp cukup untk bgtaw hampa-hampa semua jgn nk gelakkan lagu yang terlalu childish..sbb setiap bait tue ada makna..klau tak takkan sebelum tidur ayah nk nyanyi lagu nih,masuk tadika nyanyi lagu nie kan..Ini story aku dan lagu twinkletwinkle..kekerlapan setiap saat yang sekejap tapi cukup bermakna for my future..just be myself..thanks ayah selalu nyanyi n translate the word..
fara,hana,izz,umie, thanks slalu jd background sound
nad,nini..thanks offer lagu dadali kt aku..wahaha

tak tau yg aku translate,betol ntah dgn ayah aku cerita..harap maaf klau silap,english aku B..heee:D
mcm banyak sgt aku melalut,okbai
(mlm nie apasal seram sejuk)

45 comments:

AmirFX said...

Aaa... Mmg mata boleh pejam bila dengar lagu nie.. haha...

Kamil Kahar said...

ske ape yg awk ckap pasal 'diamond' tu... :)

Ira Nur said...

best n bru trpk :)
especially bab diamond 2 :)

aimie amalina said...

heeee
comeiiii jek lagu ni
dr kecik smp ke beso :)

AwieKashi said...

hahaha..masalah betul lah...

anamizu kaito said...

im here bebeh ziarah Geng Fiqra.. weeeee~~ hehe.. wow lagu ni! mmg evergreen la! dr kecik smpai la skg pon lagu mmg x pnh lupe.. and cik ana suka part DIAMOND tu jugak! :)











luv,
cik ana

emy zulaiha said...

haha mmg kenanganlah lagu nie kan.dr kecik smpi besr mmg tak lupe~ :0

hani said...

oh sooo maniiiiisssss :)

reenapple said...

lagu feveret aku masa kecik.. hehehe

محمد رازيق said...

syok lagu ni.. feel samapai besar.

El-Janna said...

MUSIM KAWEN NI HUJAN JE,, HEHHE

lagu ni byk mkna klau paham. tp sje tanak paham hueh55

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hikhik curlastt mampu ker nak ragut???
alah setakat DSLR x berbaloi ragut ngeee
syok la leh mkn nasik kenduri

zahidahwahid said...

lagu yang comel...

kisah aku dan lagu http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4530/

farah unly said...

ha'a hang mmg..naik bingit telinga aku..haha

mr.syazwan said...

alo alo sweetnyee

hahaha

haikal blank said...

lagu ni kalau kanak2 nyanyi je best. kalau suara orang besar dah tak rasa comel dah! :D

Teenager Housemaid said...

twinkle2 little star..
lagu feveret ni..
:p

fiQ'Ra said...

TWINKLE-TWINKLE LITTLE STAR.. gud luck syg ;)

admin,
GF ~

Mr.Clive said...

kawan kawan nak kawen,tapi yg ngokngek ni bile plak?lol XD

Päk Läng said...

hoho

emy zulaiha said...

wah tahniah ngokngek! lagu twinkle2 awak nie dapat no4! :P

Nalisa Syahira said...

twinkle twinkle tu lg perberet tu , hehhehehe ,

Liyana Zahim said...

huk aloh.. lgu ni?

si ngokngek said...

@amir:mmg tp mcm semangat pun ada jgak..bg saya lerr..hee

si ngokngek said...

@kamil:that what my father explain..heee

si ngokngek said...

@ira:hee..:)

si ngokngek said...

@aimie:haha,childish tp bermakna tau..hee

si ngokngek said...

@awie:masaalah apa???

si ngokngek said...

@anamizu:evergreen..takpudar..hee

si ngokngek said...

@emy:kenangan dan akan dikenang..ewah

si ngokngek said...

@hani:kang kencing manis pulak..:)

si ngokngek said...

@reen:dr kecik sampai besar lerr..heee

si ngokngek said...

@raziq:hee :)

si ngokngek said...

@el:hujan tanda rahmat..eh buat tak faham pulak eaa..heee

si ngokngek said...

@lady:eh berbaloi klau jual makaii..
mkn kenduri,heee~~syok tambah lemak..huaaa

si ngokngek said...

@zahidah:comel mcm saya..hee

si ngokngek said...

@wan:haha,sweet evergreen

si ngokngek said...

@haikal:eh comel lah..nk aku nyanyi ka..hahaa

si ngokngek said...

@teen:hee..fevret??sama lar kita..

si ngokngek said...

@fiq'ra:thanks untk aktiviti nie..sayang admin,haha

si ngokngek said...

@mr.clive:eh baru budak sekolah lar,kang kawen masuk paper pulak..aiyakk

si ngokngek said...

@pak lang:heee

si ngokngek said...

@emy:thank u,ecewah..heee

si ngokngek said...

@nalisa:hee..sama lar kita

si ngokngek said...

@Lz:hamboi jgn nk lekeh-2 ok..ecewah