Learn

learn every chapter of  the day..
sejak masuk sekolah menengah aku ada satu masaalah,masaalah takut hilang kawan..
dulu dan tiga tahun aku selalu ikut ja tunjuk kata-kata orang,yeap!aku takut kalau aku takda kawan,takut kalau aku kena sorang-sorang bila kena buat group.yang pasti ia sangat menakutkan!! sebab aku terlalu biar orang gunakan aku.
tapi sekarang,dan harinie aku dah belajar,i learn to leave kisah silam aku..sekarang aku dah tak macam dulu.bermula dari tadi aku dah ajarkan diri aku untuk membangkang kalau benda tue aku tak suka.Memang membangakan bila kita boleh decide satu benda yang kita tak suka dan biar orang yang selalu gunakan kita terpingga-pingga.Biar lah dunia bertepuk!
Apa rasanya bila,kita digunakan bila kawan dia takda,so kita nie sapa hamba dia..jom pergi toilet jap,kantin jap,turun jap blablabla~~aku tak pernah kisah kalau setakat nak tolong-2 biasalah its means friendship together we-gether kan.but bila kawan yang sangggatsanggat baik,bestfriend tue ada kita sebelah pun dah tak kenal.susah aku kau tak nampak,senang aku nak berdempek pulak..shit!!
"Kawan" aku tak bermaksud nak sakitkan hati kau tadi,it doen't mean tapi aku nak kau rasa apa yang aku rasa selama ini,friend is always friend.even you rubbish i still appreaciate you as friend.sekali aku cakap you're my friend kita takkan musuhkan,aku tak bermaksud melarikan diri tapi aku takut terkeluar benda yang tak elok.tapi aku takkan menjadi seperti biasa lagi,aku dah pandai tafsir setiap benda yang kau lakukan.

Persahabatan bukan seperti ikatan percintaan yang musnah,selepas break kita bermasam muka dan mengutuk,menjual cerita-ceritanya..
Sometimes all you have to do is FORGET what you feel and remember what you deserve

17 comments:

haikal blank said...

sekali kawan tetap kawan. cuma rapat tak rapat tu lain cerita.

err...tapi kaum awek ni biasa senang sangat gaduh dan putus kawan. kadang pasal benda2 kecik je. kenapa ya?

myra azraff said...

uishh..aku x suke kalau kawan2 gunakan aku untuk kepentingan diri dia sendiri.
jadi ngok ngekkah aku?

Aqiim said...

ngokngek, kita kawan kan?
*smbil buat muka comey~

miss no right said...

mmg agak frust bila dapat kawan cenggini.

Encik Fikhri said...

ade la hikmah nye tu dpt kawan cmtu..yg pntg jgn biar orang pijak kite ye..

pisau belati said...

Pembunuh Tanpa Bayang :


dan sebab itu aku lebih suka sendiri sendiri saja karena aku tidak mudah percaya atau bergantung harap pada orang lain.

syafiqakarim said...

percayalah.dulu aku mcm kau.xde kawan,risau.tp bila makin besar,dah lalui mcm2.kena tikam.kena khianat.kerap dan selalu,buat aku leka erti kawan.dan aku berdiri tanpa
harap dorg.dan sb itu kalau time susah dicari,aku mmg buat
xpeduli.bukan kejam.tp adil untuk hati aku.eh,aku sokong kata pisau belati.

meh kita kawan.ok baby.

yad'z said...

jangan terlalu percaya pada kawan. coz one day boleh jadi lawan.. chill, jauh lagi perjalanan..

kawan tak semestinya yang terbaik.
cari lah sahabat. ok? =)

SAYA BUKAN SAMDOL said...

kadang-kadang aku fikir smp bila kita syik nak jaga hati org ye dak? kawan memang boleh di cari, kawan utk suka berfoya bagai tapi real friend susah.

Brown girl said...

yup. perkara yang paling takut adalah bila kawan tak sukakan kita. tapi selalu jaga perasaan orang je nanti sapa pulak nak jaga perasaan kita kan? hm..

si robot comel said...

kekadang aku rasa aku tak perlukan kawan,sebab sampai zaman U ni susah betul aku nak cari yg ikhlas kwn dgn aku ni,yg ada sorang je yg aku nampaklah.Yg lain bila susah cari aku,biasalah 'term kawan" bila susah baru nak cari,kehkeh

fiza nurani said...

Dengan sesiapa pun kita boleh berkawan, tapi tak semua orang kita boleh bersahabat. :)

syakey said...

hilang kawan tu mmg akan jadi jugak.
cuma bina satu kawan, yang slalu keep in touch.
fesbuk kan ada skrg

;D

.diannorhayati. said...

real life is dont depend on others too much.

having friend is good sebab boleh jadi tempat meluah perasaan,tp jgn terlalu over lah. sometimes people we trust the most is the people who will stab at our back tanpa kite sedar. i had a few times before. hehe. skrg bila bekerja still do had friend,tp tak terlalu rapat la. susah caye org sekarang ni. hee

LittleGurl said...
This comment has been removed by the author.
LittleGurl said...

dalam sistem persahabatan, kite kena sentiasa gunakan konsep memberi dan menerima. barulah sama-sama rasa dihargai, dihormati :)

take care!

dill said...

saye setuju.

tapi bila kawan saye dah menginjak ke kehidupan baru, terasa tersisih. nak buat macam mana. inilah kehidupan

dill.